Patrice Evra is lief voor Cristiano Ronaldo

05-02-2013 15:15

Volgende week speelt Manchester United in de achtste finale van de Champions League tegen het koninklijke Real Madrid. Dat betekent deel één van een tweemalig weerzien tussen Ronaldo en de club waar hij zes jaar voor speelde. Zijn directe tegenstander, Patrice Evra, kijkt uit naar de ontmoeting en weet hoe United de Portugees moet aanpakken: “Lief zijn.”

Ronny is de beste

“We moeten hem niet irriteren, want als hij kwaad wordt speelt-ie op zijn best”, zegt de vriendelijke Franse verdediger. “We zijn gewoon aardig,” vervolgt Evra, “en we zeggen dat we het zo fijn vinden om hem weer te zien. We houden van je, Ronny, jij bent de beste voetballer.”

Zodra de emoties vat krijgen op de aanvaller is de Engelse club in het voordeel. “Dat zou perfect zijn voor ons, daarom zullen we hem liquideren met liefde. En de fans moeten een staande ovatie geven voor alles wat hij voor Manchester United heeft betekend.”

Ferguson

Ronaldo verwacht sowieso een emotioneel avondje tegen zijn vroegere werkgever. Sir Alex Ferguson heeft een grote rol in de carrière van de telkens-bijna-beste voetballer van de wereld gespeeld. “Ik heb nog altijd een goede relatie met hem. Hij heeft mij de basis van het spel geleerd en voor mij is hij een van de belangrijkste mensen in de voetballerij. Ik kijk ernaar uit om hem weer te zien.”

Een vergelijking tussen Ferguson en zijn huidige coach Mourinho kan de vedette niet maken. “Dat zou een keuze zijn tussen een Porsche en een Ferrari.”

Volgende week woensdag kunnen we zien hoe ver de liefde gaat. Als we Evra zien meejuichen na een goal van Ronaldo zit daar niets van matchfixing bij, dan hoort het gewoon bij de tactiek.