Kunst

Recensiesite Literairedebuten.nl maakt doorstart op ThePostOnline.nl

05-02-2013 17:00

De literaire recensiesite Literairedebuten.nl maakt een doorstart als onderdeel van Thepostonline.nl. De literaire website werd twee jaar geleden opgericht door oud-Weekbladpers-topman Hans Vervoort. Hij wil het stokje graag doorgeven en vond in ThePostOnline de juiste partner.

De recensiesite is gericht op het recenseren van Nederlandse literaire fictiedebuten. Ruim 30 leden van de Vereniging van Letterkundigen werken mee aan het schrijven van de boekbesprekingen. Inmiddels zijn 110 debuten gerecenseerd. Uiteraard zijn deze recensies nu ook op ThePostOnline terug te vinden.

Schrijver en Parool-columnist Theodor Holman wordt ‘literair beheerder’ van de website en zal met regelmaat één van de besproken debuten ter hand nemen om er ook zijn kundige oordeel over te geven.

Hans Vervoort zal nog enige tijd als adviseur aan het project verbonden blijven.

ThePostOnline-hoofdredacteur Bert Brussen is overtuigd van een succesvolle samenwerking: “Cultuur is een belangrijk onderdeel van ThePostOnline en door het resenceren van literaire debuten kunnen wij ook actief bijdragen aan een belangrijk onderdeel van  Nederlandse cultuur. Bovendien bereiken debuterende schrijvers nu een groter platform dan voorheen. Nieuwe schrijvers, literatuur en internet, ik vind dat een spannende combinatie en een interessante uitdaging.”

De literaire debuten zijn te bereiken via de tab “literaire debuten” in de menubalk.