Recept met paardenvlees: paardenhachee

14-02-2013 16:01

Ingrediënten:

– Kilootje paardenvlees (liefst stooflappen)
– Twee kilo uien
– 50 gram bloem
– 60 gram boter
– Drie deciliter rode wijn
– Runderbouillon (naar smaak toevoegen)
– Twee theelepeltjes oregano
– Twee theelepeltjes tijm
– Eén blik tomatenblokjes
– Peper & zout

Voorbereiden:

Snijd het paardenvlees in kleine stukjes en strooi er wat zout en peper over. Snijd de uien. Niet te klein, mooie grote grove stukken is het beste.

Bereidingswijze:

Fruit de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees samen met de uien op hoog vuur al roerend goudbruin. Strooi vervolgens de bloem over het mengsel en roerbak totdat alle bloem goed is opgenomen.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de wijn toe. Schenk de bouillon erbij totdat het mengsel helemaal onder staat.

Laat het mengsel nu net zo lang met een deksel op de pan sudderen totdat het mals en gaar is.

Serveer de paardenhachee met mooie kruimige gekookte aardappels of aardappelpuree en garneer met groente naar keuze.

Drink hierbij een fruitige dieprode Franse of Spaanse wijn.