Wij van ThePostOnline duiken graag keihard de ontkenningsfase in en verklaren de liefde aan de kou. We mogen nog steeds met de hakken in de sneeuw, die nieuwe muts hoeft nog niet worden opgeborgen en het allerbeste: soep. Heerlijk met brood en boter, als lunch of als avondeten. Fuck it, gebruik een bouillonnetje als ontbijt met wat cornflakes erin. Van oma´s familierecept tot gewoon een simpel blik opentrekken: soep is de beste lover in de winter. Hier de beste tips, recepten en ideeën voor een simpel maar overheerlijk soepje om de laatste paar winterdagen door te komen.
Less is more. Kook twee soepkippen in een grote pan water (evt. met bouillonblokjes) tot het vel ervan af glijdt. Haal ze uit de pan, verwijder het bot en het vel en snijd het vlees in stukjes. Gooi terug in de pan. Gooi vermicelli (of breek wat spaghetti) en evt. groenten (prei, venkel – niet te veel!) erbij. Het geheel moet minimaal een uur of 3 hebben getrokken.
Blijft tot wel drie dagen goed, dus perfect om af en toe een bouillonnetje van te snoepen.
Noodles haal je het liefst uit de toko. Haal er gelijk vleesballetjes uit het vriesvak, mini pak soi, rode pepers en gember. Kook eerst de vleesballetjes. Gooi vervolgens de gesneden pak soi, rode pepers en gember erbij (toevoegen naar smaak). Op het laatst de noodles meekoken. Met stokjes eten en de rest opslurpen.
(criteria: zoutgehalte)
Over het algemeen zijn de erwtensoep en de champignonsoep uit blik het lekkerste. De kleine blikjes zijn uitermate geschikt als lunch met een goed stuk brood erbij. Probeer sowieso dingen te vermijden als kreeftensoep (zoutsoep), goulashsoep (zoutsoep) en zoutsoep (Unox). Zakken met soep zijn verder goed als boekensteunen/practical joke.
Aardappel-venkelsoep. Kook de beide ingrediënten, pureer ze en voeg water/bouillon toe totdat het op soep lijkt. Voeg kruiden toe naar smaak. Voeg een varken toe om het niet meer vegetarisch te maken.
Mocht je toch wat meer uitdaging zoeken, probeer dan de kip-testikelsoep of de ree-placentasoep.