Wat staat er in de weekendedities? ThePostOnline las ze.
Geloven doe je zo
Het is zondag, sommige mensen gaan naar de kerk. Hartstikke goed. Geloven is prima, maar probeer het een beetje bij jezelf te houden. Afgesproken? Huffington Post geeft nog wat leeftips aan christenen met teveel zendingsdrang.
Gemeente Amsterdam kocht belastingoplichters uit
De vijand van mijn vijand is mijn vriend. De gemeente Amsterdam wilde het Damrak schoenvegen en betaalde 40 miljoen euro om het vastgoed van de Koerdisch- Israëlische familie Barazani uit te kopen. Dat die stenenschuivers geen sociale premies betaalden en hun werknemers onder druk zetten, wist iedereen in de stad. Nu staat de familie, die inmiddels in Costa Rica woont, voor het hekje. Tegen sommige leden van de familie eist het OM zelfs gevangenisstraf. De gemeenschap krijgt nog 6 miljoen euro van de mannen.
Subway passeert McDonalds
De Amerikaanse broodjesketen Subway opent alweer een vestiging, achter het Centraal Station in Amsterdam. Subway heeft wereldwijd al meer vestigingen dan McDonalds: 39000. De goedkope broodjeszaak achter het CS serveert broodjes op bordjes en schenkt koffie in kopjes. Waarom dat is? Omdat ze zo de aanvraag voor een fastfood winkel (wat ze eigenlijk zijn) konden ontlopen en meteen als lunchroom mochten starten. (Het Parool papier).
NRC gelooft niet langer in generatieconflict
In 1992 lanceerde professor Henk Becker een wetenschappelijke theorie over generaties. Hij meende dat er flink onderscheid gemaakt kan worden tussen bijvoorbeeld de babyboom-generatie (1945-1960), de stille generatie (1930-1940) en de verloren generatie (1955-1970). NRC columnist Tom Jan Meeus was een aanhanger. Nu niet meer, want de ‘veertigers’ Rutte, Samsom, Buma, Pechtold en Van der Staaij misbruiken het generatiedenken om een valse vorm van gezamenlijkheid te creëren. ‘Het zou wel eens helpen als Mark, Diederik, Alexander, Sybrand en Kees ophielden zich te presenteren als mannen van dezelfde generatie. Niet alleen omdat het een holle frase is, maar ook omdat Henk Krol de enige is die ze ermee helpen.’
Ryan Giggs balt lekker door
Nog even en hij kan een gouden klokkie komen ophalen. Ryan Giggs speelt al sinds zijn veertiende bij Manchester United. Hij is nu 39 jaar en tekent bij. Vandaag speelt hij zijn duizendste wedstrijd.
Maarten Ducrot haat Tour ‘kutfilmpjes’
Wielercommentator Maarten Ducrot is het er ‘best mee eens’ dat de NOS journalistieker en zakelijker moet berichten over de Tour. Tegen de papieren Volkskrant zegt hij: ‘Het lijkt me heerlijk om niet meer zeven uur achter elkaar te hoeven leuteren over kastelen en valpartijtjes en weet ik veel wat. Donder op met die kutfilmpjes. Twee uur Tour per dag is genoeg. Het gaat om de hoogtepunten, die moet je rechtstreeks uitzenden. En verder: verhalen vertellen, de diepte in en niet alleen maar meelullen.’
Anna Drijver is een schrijver
Nadat Anna Drijver het script van het Bombardement las, wist ze: neuh, maar even niet acteren. ‘Zo slecht en vol foute grappen.’ Daarom gaat de brunette zich tot het einde van het jaar bezinnen en een tweede roman schrijven, zegt ze tegen het AD. ‘Ik zoek naar iets nieuws omdat ik geïnspireerd wil blijven. En dat heilig vuur voor acteren heb ik helaas even niet. Terwijl ik juist altijd gepassioneerd wil zijn.’
Prachtige nevelfoto’s van Katrien Franken
De Nederlandse fotografe Katrien Franken maakte een schitterende serie nevelfoto’s. Nu te zien in Die Zeit. En kijk ook even op haar site, naar haar portfolio en de serie Moments. Word je lekker rustig van.
Opzij is relleriger dan Telegraaf
Vette kop op de cover van Opzij. Zorreguieta aanklager Liesbeth Zegveld zegt: ‘Ik huiver bij de vermenging van Oranje met Zorreguieta.’ Lees je de tekst in het blad, staat er: ‘Met de vermenging van Oranje met Zorreguieta ben ik niet zo blij, maar we moeten wel onderscheid maken tussen Máxima en haar vader.’ Geinig om te constateren dat ook een geëngageerd vrouwenblad soms lekker Telegrafig aan het rellen is.
Piramidespelkapitalisme nekt Groupon
Goupon CEO Andrew Mason is weg, niet met een knal, maar met een vette grijns. Na hem de zondvloed. Meer geld is er niet meer te halen van de koopjessite. Mason kreeg ooit 1 miljoen dollar van multi-investeerder Eric Lefkosvsky om zijn studie vroegtijdig te beëindigen en Groupon, dat toen nog The Point heette, op te richten. Hij heeft zijn klus geklaard, en stapt nu uit voordat de rotte plekken echt zichtbaar worden. Groupon is een volgend kapitalistische piramidespel. Investeerders hebben geld gestort en geld verloren, er is een beursgang geweest, waarbij zakenbanken en de oprichters gevuld achterbleven. Mason, die ooit uit charitatieve motieven met The Point startte, stuurde een cynische vaarweltweet de wereld in. De man die op papier miljardair was krijgt 378 dollar in contanten mee, maar bezit nog voor 200 miljoen aan aandelen.