Vijf recepten voor je maaltijdsalade

03-04-2013 13:00

Eindelijk! De klok is verzet en zo langzamerhand lijkt er hoop te komen dat we niet langer binnen aan de keukentafel hoeven te eten, maar buiten kunnen genieten van onze maaltijd. En om de barbecue zo nu en dan af te wisselen, vijf recepten voor lekkere maaltijdsalades. Die overigens ook prima bij de barbecue zijn.

Walnoten en geitenkaas

Nodig:
– Pasta naar wens (Elandpasta, erg cool)
– Walnoten
– Geitenkaas
– Komkommer
– Rucola
– Honing

Hoe?
Kook de pasta. Spoel deze af met koud water als het gaar is, of laat het afkoelen. Als je warme pasta gebruikt, smelt de geitenkaas al meteen. Snijd de komkommer en de geitenkaas. Gooi de pasta, honing, komkommer, rucola en de geitenkaas bij elkaar. Als laatste de walnoten, als je die er meteen in doet worden ze zompig. Goed mengen en daar is je supergezonde maaltijdsalade.
Eventueel lekker met wat verse basillicum.

Aardbeien met avocadosaus

Nodig:
– Vlindermacaroni
– Kaasblokjes
– Blokjes rauwe ham
– Aardbeienplakjes
– Avocado
– Bulgaarse yoghurt (250 ml)
– Honing (eetlepel)
– Mayonaise (eetlepel)
– Peper en zout
– IJsbergsla

Hoe?
Kook de pasta. Pers ondertussen de halve citroen uit. Snijd daarna de avocado in stukjes, meng die met het citroensap, de yoghurt, honing, mayonaise en wat peper en zout. Pureer het gezelschap daarna.
Dan rest nog de overige ingrediënten door elkaar te gooien en de saus erover te gieten.

(Bron)

Appel en komkommer

Nodig:
– Een zoetzure appel
– Komkommer (grote)
– Walnoot- of olijfolie (eetlepel)
– Azijn (2 eetlepers)
– Suiker (4 – 6 theelepels, naar wens)
– Zout en peper
Lekker om uit te breiden met witte kaas, pijnboomptjes, rucola of botersla, krieltjes, pasta, meer fruit en dergelijken.

Hoe?
Eigenlijk is het heel simpel. Je mengt de olie, het azijn, het peper en zout en de suiker en maak er een dressing van. Gooi de rest van de ingrediënten bij elkaar, schenk de dressing erover en voila. Daar is je salade.

(Bron)

Garnalen en radijsjes

Nodig:
– Jumbogarnalen
– Veldsla
– Pasta
– Radijs
– Komkommer
– Balsamicodressing
– Sesamzaad

Hoe?
Kook de pasta. Snij ondertussen de radijsjes en de komkommer. Eventueel een tomaatje is ook lekker er doorheen.
Giet de pasta na gaar worden af en laat hem afkoelen. Meng het geheel, giet dressing (hoeveelheid naar wens) erover en serveren.

Gerookte kip, mango en geitenkaas

Nodig:
– Gerookte kipfilet
– Mango
– Veldsla
– Pasta naar keuze
– Pijnboompitjes
– Geitenkaas
– Extra vierge olijfolie
– Honing

Hoe?
Kook wederom de pasta. Snijd ondertussen de mango en de gerookte kip. Rooster daarna de pijnboompitjes. Meng het geheel, brokkel de geitenkaas er overheen en als kers op de taart wat olijfolie en honing overover.

(Bron)