Klaar met de pasta pesto/spinazi/kant en klare tomatensaus, de afbakpizza’s en bezorgvoedsel? Geen paniek. ThePostOnline test recepten die niet al te moeilijk zijn, maar waar je wegens een beetje vreemd niet zo ineens opkwam. Deze week: Marokkaans stoofpotje.
Je kunt zeggen wat je wil over het Marokkanenprobleem, maar koken kunnen ze wel. Neem bijvoorbeeld dit stoofpotje. Zeer gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn veel ingrediënten.
– Courgette
– Ui
– Wortel
– 4 teentjes knoflook
– Rozijnen
– 2 blikken kikkererwten
– 1 blik gepelde tomaten
– Zwarte peper, zout, kaneel, korianderpoeder en gemberpoeder
Bereid de kikkererwten zoals op het blik staat. Snijd ondertussen de courgette, wortel en de uit in stukjes naar wenselijke grootte.
Fruit de ui, strooi er een snufje peper en zout bij en doe dan de tomaat in de pan. Laat het geheel goed warm worden.
Daarna is het slechts nog een kwestie van de courgette, wortels, kikkererwten, rozijnen en knoflook erin te gooien en op smaak te brengen met de bovenstaande kruiden.
Laat het geheel een minuutje of acht op laag vuur staan. Vergeet niet af en toe te roeren.
Couscous. En omdat dat lastig is om te maken: witte rijst gaat ook prima samen met dit stoofpotje.
Mocht je niet vegetarisch willen eten, dan kun je gerust kip bakken en door het geheel heen doen. Of gehakt. Ook lekker.
Inspiratie opgedaan via EvaVZW
Betere recepten? Die kunnen uiteraard worden ingediend via Facebook, Twitter, mail en natuurlijk in de reacties hieronder.