AS Monaco wil €100 miljoen betalen voor Ronaldo

12-06-2013 12:05

AS Monaco wil Cristiano Ronaldo voor €100 miljoen overnemen van Real Madrid. Dat meldt The Independent vandaag. Ronaldo heeft nog een contract tot 2015 bij De Koninklijke, maar hij zou volgens geruchten toe zijn aan een nieuw avontuur.

Klapper

Sinds de komst van de Russische miljardair Dmitry Rybolovlev heeft AS Monaco al een slordige €130 miljoen uitgegeven aan topspelers als Falcao (Atletico Madrid), James Rodriguez en Joao Moutinho (beiden FC Porto). Ricardo Carvalho werd transfervrij van Real Madrid overgenomen. Het aantrekken van superster Ronaldo zou de klapper van de zomer moeten worden. Mochten de Monegasken daadwerkelijk €100 miljoen neerleggen dan vestigen zij een nieuw transferrecord, terwijl Ronaldo de duurste speler blijft. In 2009 nam Real Madrid hem voor het huidige recordbedrag van €94 miljoen over van Manchester United.

Volgens de Engelse krant heeft AS Monaco al eerder contact gehad met het kamp van Ronaldo en worden de onderhandelingen over een nieuw contract in Madrid scherp in de gaten gehouden. Er gaan al langer geruchten dat de vedette gefrustreerd zou zijn bij Real omdat er uit het nieuwe aanbod van De Koninklijke te weinig waardering zou blijken.

Salaris

De razendsnelle aanvaller zou het bijvoorbeeld belangrijk vinden om meer te gaan verdienen dan zijn grote rivaal Lionel Messi bij FC Barcelona. Die wens kan AS Monaco eenvoudig in vervulling laten gaan. Het jaarsalaris dat Dmitry Rybovlev voor Ronaldo in gedachten heeft ligt rond de € 20 miljoen, hetgeen neerkomt op zo’n € 390.000,- per week. In het belastingparadijs Monaco zou Ronaldo zodoende de best betaalde speler van de wereld worden.

Met een dergelijk financieel aanbod zou AS Monaco de oude liefde van de Portugese aanvaller wel eens kunnen aftroeven. Naar verluidt in Manchester United namelijk ook geïnteresseerd in het vastleggen van de speler die de afgelopen vier seizoenen maar liefst 199 goals in 201 wedstrijden maakte.