Misschien ben je wel een macho. Of een meisje-meisje. Misschien niet, maar dan kan dat nog altijd komen. Sterker nog: dat is aan te raden. Je hebt dan sneller en meer seks.
Het beeld van een één man en één vrouw, die samen vreselijk gelukkig zijn, is nog steeds vreselijk dominant. Lees hier wat Linda Duits ons er over leert en lees hier het relaas van iemand met een open relatie die daar heel ongelukkig over is. Maar wanneer heb je de beste relatie?
In principe is het vrij logisch: tegenpolen trekken elkaar aan. De universiteit van Nort Carolina heeft daar nu bewijs voor gevonden. Het sleutelwoord is: gendered gedrag. Gedrag dat typisch past bij jouw geslacht, macho’s en meisjes-meisjes dus.
Mensen die veel gendered gedrag vertonen kiezen elkaar vaker als seksuele partner en hebben sneller seks dan stellen waarbij minder genderd gedrag vertoont wordt. Ook houden ze het langer vol in een relatie.
Helaas is het voor een groot deel biologisch bepaald in welke mate je een macho of meisje-meisje bent. Maar het heeft dus wel een immense invloed op je seks- en liefdesleven. Daarbij worden mannen vrouwelijker en vrouwen mannelijker: denk aan feminisme en metroseksualiteit.
Brengt ons op de volgende vraag: die metroseksualiteit en dat feminisme, waarbij de grenzen tussen de seksen vervagen, zorgen die er niet voor dat we uiteindelijk helemaal geen seks meer gaan hebben? Opposites attract, immers.