Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Vandaag: broodjes falafel! Easy en heel lekker als je ‘t mij vraagt. M’n vriendje daarentegen vond ze naar zeepsop smaken. Oordeel zelf!
210gr AH falafel
ijsbergsla
3/4 komkommer
knoflooksaus
4 grote vastkokende aardappelen in schil
4 shoarmabroodjes
De falafel maak je klaar in de oven, gedurende 8 minuutjes op 180C. De broodjes doe je 4 minuten mee in de oven. Het broodje vul je met knoflooksaus, sla, schijfjes komkommer en de falafel. De aardappelen snij je rauw met de schil er nog om in dikke repen en frituur je 6 minuten op 180C. Dan krijg je lekkere dikke frieten!
Ik vond het echt super lekker en ga het zeker nog een volgende keer maken. Dan doe ik er ook nog peen julienne door en kies ik misschien ander brood; Turks brood bijvoorbeeld. Bas vond het echter echt niet te eten en heeft z’n bordje niet leeg gegeten (haha). Hij vond ‘t naar zeepsop smaken, waar ik ergens ver weg wel wat bij kan voorstellen, wellicht is het iets van komijn ofzo?
Heb jij wel eens falafel gegeten? Wat vond je er van?