Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hoi allemaal! Vanavond heb ik een van ‘n lievelingsrecepten klaargemaakt; kip in bladerdeeg. Als iemand me vraagt wat m’n lekkerste recept is, noem ik vaak deze. Omdat ik ‘m zelf heerlijk vind, maar ook omdat ik er altijd zo veel goeie reacties op krijg.
Het recept is een combi van wat een oom van me eens maakte (kip gevuld met zongedroogde tomaat, Philadelphia en basilicum) en een recept van AH. Het is makkelijk, SUPER lekker en ook heel leuk voor etentjes bijvoorbeeld. Please, maak dit eens en laat me weten wat je er van vond! En laat ‘t vooral aan anderen weten, want ‘t is zo’n lekker maaltje. Iedereen moet er van weten; je bent een egoïst als je dit voor jezelf houdt :)
2 vellen bladerdeeg
1 kipfilet in twee stukken
wat kruidenroomkaas
2 zongedroogde tomaten
2 aardappelen
aan handje sla
wat komkommer
sladressing
Verwarm de oven voor tot 180C. Snij de kipfilet in tweeën en snij er vervolgens gleufjes in die je kunt vullen. Je kipfilet lijkt nu enigzins op een vagina #foodporn. (Haha sorry). Je vult de gleufjes met roomkaas en tomaat (opeens klinkt dit heel dubbel…). Dan rol je de kipfilet dicht en vouw je er een plakje bladerdeeg omheen. Leg de bolletjes in een ingevette ovenschaal en bak het in 30 minuten gaar. 1 keertje keren in de tussentijd.
En het wordt mooier als je ‘m nog insmeert met ei, maar dat is weer een ingrediënt extra.. Terwijl de kip in de oven staat kook je aardappelen in bouillon gaar. Dat geeft een lekker extra smaakje. Verder maak je salade van sla, komkommer en balsamico sladressing. Klaar!
Het was een lange tijd geleden dat ik dit recept had klaargemaakt (ik vind dat ie ‘t altijd slecht op foto’s doet) en ik was haast vergeten hoe onwijs lekker dit toch is. Na twee kipbollen, wat echt wel vult, wilde ik er nog wel drie eten. Mmmm!