Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hoi hoi! Gisteravond konden jullie in een kleine preview op Facebook al zien wat ik gisteravond at. Want wat miste er nou voor cruciaal ingrediënt op het broodje? Een hotdog natuurlijk! Een heerlijke vette hap en totaal ongeschikt voor een dinsdag, maar who cares? Het was lekker :)
3 tot 5 hotdogs
3 witte of tarwe puntjes
ketchup
mayonaise
mosterd
1 augurk
gebakken uitjes
een beetje zuurkool
1 ui
Je maakt de hotdogs warm in een pannetje en de zuurkool kook je gaar (in de magnetron, volgens de verpakking). Je snijdt de ui klein en bakt ‘t in een pannetje glazig. Dan doe je op een broodje de mayo en mosterd, wat zuurkool, augurk en de glazige ui, de hotdog (1 of 2 worstjes op een broodje), je doet er ketchup over en je topt af met lekker veel gebakken uitjes. KLAAR.
En zo eet je op z’n allerbest een hotdog. (Nou ja, die van IKEA is ook geweldig)… Hoe eet jij ‘t liefst je broodje hotdog?