Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Ik deed samen met een collega onze boodschappen bij de Jumbo, omdat dat dicht bij haar was, en oh oh oh wat ben ik toch verliefd op die winkel! Echt ze hebben daar geweldige dingen die je bij AH niet kan vinden. Maar goed. Omdat ik nog precies 1,68eu op mijn rekening had staan, kocht ik alleen een aubergine. Mijn avondmaaltje van vanavond maakte ik van van alles wat ik nog in huis had. Met aubergine.
Koopmans pizzadeeg
olijfolie
1/2 zoete puntpaprika
1/4 aubergine
50gr gorgonzola
15gr pijnboompitten
1 blikje 7ct tomatenpuree
Provençaalse kruiden
Je kneed de pizzabodem van Koopmans en rolt ‘m uit in de bakplaat. Daarop smeer je de tomatenpuree. Je snijdt de paprika en aubergine in repen en verdeelt die over de puree. Dan strooi je er wat pijnboompitten en Provençaalse kruiden over en je topt af met wat gorgonzola. Deze pizza gaat 22 minuutjes op 220C in de oven. En dan is ie klaar :)
Ik had eigenlijk gedacht dat ie zou mislukken omdat ik geen idee had of je aubergine op deze manier smakelijk kon klaarmaken, maar de pizza was echt verrassend lekker. Bizar! Echt heel smakelijk. Gek genoeg smaakte het haast een soort van bloemig? En een beetje naar kaneel, hoewel dat er absoluut niet in zat… De aubergine en gorgonzola blijken echt een perfecte combi. Dus hup met de pizza op schoot op de bank en heerlijk gegeten!