Ingewikkeld hoeft de meatless monday niet te zijn. En langdradig in de keuken al helemaal niet. Niets makkelijker dan een simpele doch voedzame pasta. En in het geval van verse pasta nog snel ook, gezien verse pasta vaak maar een minuut of vijf hoeft te koken. Het meeste werk voor dit recept? De cherrytomaatjes door de helft snijden.
– Verse pasta naar keuze (ravioli, tagliatelle, pappardelle)
– 500 gram cherrytomaatjes
– Eén eetlepel kappertjes
– Eén rode ui
– Twee teentjes knoflook
– Citroensap
– Twee eetlepels verse peterselie
– Gezouten cashewnoten
– Peper en zout
Optioneel:
– Rucola
Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een grote wokpan. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Voeg deze samen met de teentjes knoflook, geperst, toe aan de ui. Laat het geheel een minuut of tien pruttelen op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de pasta. Deze hoeft vaak maar een minuut of vijf te koken. Giet de pasta af en meng deze met de tomaten in de wok. Doe ook meteen de kappertjes en wat citroensap naar smaak in de wok.
Knip of snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de saus. Breng het nog even op smaak met peper en zout en schep de boel dan op. Garneren met de cashewnoten, geitenkaas en eventueel de rucola en een snelle doch heerlijke maaltijd is klaar.
De gewoonte op vrijdag aan Fish Friday te doen? Vervang de cashewnoten en geitenkaas door ansjovis en fruit de ansjovis zo’n vijf minuten met de ui mee in het begin.