Je zou het in eerste instantie niet zeggen, maar de pompoen is toch echt familie van de komkommer en de meloen. Zijn smaakt wijkt nogal af van de twee, maar dat maakt hem niet minder interessant. Zowel voor zoete gerechten als voor een hartige avondmaaltijd is de pompoen er geschikt. Tijdens deze meatless monday: pompoentaart met oude kaas.
– 1 oranje pompoen
– 1 doosje roomboter bladerdeeg (ontdooid)
– 4 eieren
– 250 gr volle Franse kwark
– 2 theelepels kerriepoeder
– 150 gr oude Goudse kaas (geraspt)
– 4 takjes tijm (uitelkaar getrokken)
– (versgemalen) peper en zout
Verwarm voordat je begint de oven voor op 200 graden. Maak de pompoen schoon en snijd hem in stukjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Vet een bakvorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Leg de pompoenpartjes erop.
Klop de eieren los en klop ze op met de kwak, kerriepoeder, kaas, peper en zout en leg het mengsel over de pompoenpartjes geen. Verspreid de tijm over de vorm en zet de taart zo’n 40 minuten in de over. Als hij goudbruin is, is hij klaar. Lekker met wat geraspte kaas erover als de taart net uit de oven komt!
Suggesties of verzoekjes voor de meatless monday van volgende week? De reacties zijn geopend.