Studentenrecept: bruschetta

21-10-2013 17:25

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedemiddag! Afgelopen donderdag had ik contact met iemand (vertel ik later meer over….. ;-)) die me een hele goeie mozzarella tipte verkrijgbaar in Nederland. Ik ben sinds Rome namelijk dringend op zoek naar een goeie mozzarella, omdat die van Galbani het toch echt niet haalt bij de mozzarella uit Italië. Prima als je het opwarmt en in een gerecht verwerkt hoor (die van Euroshopper mag dus ook gewoon ;)), maar voor het gerecht dat ik klaar wilde maken, had ik echt goeie mozzarella nodig. En die haal je dus gewoon bij Jumbo! Het merk is Garofalo en je betaalt 2 euro voor 125 gr. Met die heerlijke mozzarella wilde ik een soort Italiaans plankje maken omdat ik vanuit huis mee heb gekregen ‘dat we op zaterdag niet echt avondeten’ en daarom ging ik voor hapjes!

Nodig voor een goed gevulde schaal (1-2 personen): 1/4 stokbrood – handje veldsla – 10 romaatjes – wat Parmaham – 125gr mozzarella (Garofalo)- olijfolie

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richtenWant koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook  en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.