Vega: Pizza Quattro Formaggi – mozzarella, gorgonzola, Grano Padano en jonge kaas

29-10-2013 15:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedenavond dames en heren en welkom bij mijn 581e blogpost. Eén ding kan ik je vertellen: ik heb inmense dorst. Niet te zuinig! Vanavond at ik een vier kazen pizza en het was goddelijk, maar kennelijk was de kaas behoorlijk zout want man oh man wat een dorst heb ik de hele avond al. Ik probeerde voor de pizzabodem de pizzakit van Danerolles, met vers deeg (uit zo’n blik) en tomatensaus. Normaal haal ik altijd de Koopmans pizzabodem bij Appie, maar omdat ik even een AH boycot hou, ging ik vandaag naar Vomar en kwam ik deze pizzabodem tegen. Leuk om eens te testen, want jullie worden net als ik, vast blij van een makkelijke zelfmaak pizzabodem.

Nodig voor één persoon: 1 Danerolles pizzakit – wat gorgonzola – 1 bol mozzarella – 1 plakje jonge kaas – een handje Grano Padano.

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.