Studentenrecept: spaghetti met gorgonzola, peer, paprika, ijsbergsla, pijnboompitten en peterselie

08-11-2013 21:18

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hallo daar :) Ik typ dit blogje op vrijdagavond vanuit de trein van Amsterdam naar Groningen. Met maar liefst drie kwartier vertraging. Op een reis van twee uur. The joy! Love NS! Enige voordeel is dus dat ik kan bloggen vanuit de trein, want INTERNET IN DE TREIN! Jeeeeej:)

Omdat ik me enorm moest haasten vandaag kon ik eigenlijk niet echt thuis eten, maar het moest toch en dus maakte ik maar snel iets met alle gekke ingrediënten die ik nog in huis had. Het werd spaghetti met een saus van gorgonzola, peer en rode paprika, met pijnboompitten, peterselie en ijsbergsla. En het was heel raar. Niet vies, niet lekker. Gewoon héél raar.

Nodig voor één persoon: spaghetti – 100gr gorgonzola – 1/4 rode paprika – 1 peer – bakboter – beetje pijnboompitten – paar plukjes peterselie – handje ijsbergsla

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.