Studentenrecept: rijst met kip kerrie, met mango, gember en kokos

17-11-2013 17:51

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hallo daar allemaal! Daar ben ik weer :) Al sinds woensdag staat er geen update online en dat komt omdat helemaal uit het niets, ik opeens een sociaal leven lijk te hebben. Normaal heb ik misschien één avond in de week een afspraak en ga ik in ‘t weekend naar m’n vriendje, maar nu al drie weken achter elkaar heb ik allerlei sociale dingen. Heel leuk, maar ik hou ook wel echt van lekker in m’n eentje zijn (#sociallyawkwardpenguin) en…. kunnen bloggen!! Ik heb jullie gemist :D Dus hier ben ik weer :) Met m’n avondmaaltje van afgelopen woensdag: rijst met kip kerrie, alleen dan net eventjes anders dan anders!

Nodig voor twee personen: 350gr kip – 1 mango – 1 zakje kip kerrie kruiden Conimex – 250ml kokosmelk – 2 bolletjes Chinese gember (bakspullen) – 2 glazen rijst – 1/2 prei – 1/2 bakje nasi/bami groentes – cassave kroepoek – sambal – beetje kokosrasp

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.