Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Goedenavond! De laatste tijd vind ik dat mijn geld er te veel en te snel doorheen vliegt en ik heb geen idee waar naartoe. Daar moest dus maar eens verandering in komen en daarom heb ik de afgelopen maand nog helemaal niet geshopt (heel moeilijk met duizend nieuwsbrieven van H&M, Zara en weet ik wat met KERSTKLEDING aaaahikwilalles) én ben ik meer aan het letten op wat ik in de supermarkt uitgeef. Want man o man, ik ben AH’s beste sponsor. Sort of. Resultaat van het goedkoper willen eten, is dat ik veel meer restjes uit de koelkast en vriezer opmaak. Goed voor het milieu en goed voor mijn portemonnee. Iets minder goed voor m’n humeur alleen; ik hou zó van lekker eten waar ik zin in heb, maar dat is helaas niet de goedkoopste levenswijze. Daar komt bij dat ik dingen uit de vriezer gewoon echt minder lekker vind dan verse producten. Maar goed, zo nu en dan moet je wel even..
Vandaag at ik een avondmaal met de zalm uit de vriezer, speltpasta wat ik ook nog had, een halve zak spinazie die er nog lag van de cannelloni van maandag en roomkaas. Dat laatste moest ik nog kopen, maar die 66ct kon er nog wel van af. Pasta met zalm, spinazie en roomkaas dus. Slechts vier producten en dus een maaltje binnen de categorie 4ProductenChallenge.
Nodig voor één persoon: (spelt)pasta – 1 zalmfilet uit de diepvries – 2 tot 3 flinke handen verse spinazie – 2 eetlepels euroshopper kruidenroomkaas
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.