Niets mis met een goede pasta op z’n tijd. Het leuke van pasta zijn de talloze varianten om mee te knoeien in de keuken. Deze meatless monday heerlijke verse pasta met even verse cherrytomaten, kappertjes, gegarneerd met cashewnoten en peterselie.
Voor 4 personen
– 500 gram (verse) pasta
– 250 gram cherrytomaten
– 2 uien
– 1 eetlepel kappertjes
– 2 eetlepels citroensap
– 150 gram cashewnoten
– 2 eetlepels verse peterselie
– Peper en zout
– Optioneel: een teentje knoflook
Snijd ter voorbereiding de ui in niet al te kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Als je toch bezig bent: knip dan ook meteen de peterselie klein. Een handige en snelle tip: doe de peterselie in een glas en ga erin tekeer met een schaar. De peterselie (of een ander kruid) is binnen een minuut klein en je keuken zit niet onder de groene snippers.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Bij verse pasta is dit per soort weer anders. Fruit ondertussen het uitje. Voor de liefhebbers van knoflook, snijd ondertussen een teentje knoflook zo klein mogelijk en gooi deze nu samen met de gehalveerde cherrytomaatjes bij de uit.
Roer nu de kappertjes door het tomatenmengsel en breng de boel op smaak met citroensap, peper en zout. Giet ondertussen de pasta af en voeg deze ook bij de saus. Voeg ook meteen de cashewnoten toe en schep het geheel nog een minuut of twee om. Garneren met de peterselie en klaar!