Studentenrecept: lasagne met walnoten, courgette en bimi

26-11-2013 17:00

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Vandaag kwam ik er in gesprek met mijn collega’s maar weer achter wat voor boerin ik ben als het om eten gaat. Wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet, zal ik maar zeggen. Nu ben ik echt wel nieuwsgierig naar sommige dingen, maar andere dingen ook gewoon totáál niet. Neem nou vissoep. Ik kan niet bij het idee dat vissoep lekker zou moeten zijn, maar heb het nog nooit geproefd. Gewoon het idee dat je vis teruggooit in water en het dan soep noemt, dat moet toch gewoon naar zee smaken?! Ik ben echt nieuwsgierig of jullie dat ook wel eens hebben; Welk gerecht lijkt jou ronduit smerig, terwijl je het eigenlijk nog niet geproefd hebt? Kom maar op; reageer hieronder in de comments of op facebook! En misschien weten we elkaar wel te overtuigen dat het écht lekker is. Of niet (in het geval van vissoep:P).

Dan over tot de orde van de dag; mijn avondeten. Ik at vandaag vegetarisch ivm vegamaandag en maakte lasagne, omdat dat al een tijd geleden was. Nu moet ik toegeven dat het niet super geslaagd was helaas. Op de een of andere manier smaakte het alsof er venkel doorheen zat, terwijl geen van mijn ingrediënten op venkel leek.. Hmmm…

Nodig voor twee personen: 5 verse lasagnebladen – 80gr gepelde walnoten (ter vervanging van gehakt!) – 1/2 courgette – 1 pot Heinz traditionele pastasaus – een paar stronkjes bimi (of neem broccoli) – 1/4 tomaat (die had ik nog liggen) – 1/2 bol mozzarella – 1/2 zakje bechamelsaus – 1/4 liter melk

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.