Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Oeeeeh hallo daar. Oh jemig wat heb ik afgelopen vrijdagavond verrukkelijk gegeten. Echt geweldig. Het was vrijdag en ik had natuurlijk weer een vrijdagmiddagborrel achter de kiezen en meestal resulteert dat in niet koken, omdat ik nogal snel aangedaan ben door twee wijntjes, haha. Dit keer echter niet! De borrel was vrij braaf en om 6 uur was ik gewoon al thuis, lichtelijk aangeschoten, maar nog prima in staat tot het koken van een heerlijk maaltje. Ik besloot op de fiets om niet meer langs de supermarkt te gaan, vermoedende dat ik nog megaveel in huis had. En dat was waar. Ik had de perfecte ingrediënten bij elkaar voor een romige lasagne. Een die ik nooit eerder op deze manier had gemaakt, maar het was het proberen waard. En mennnnn, wat pakte dat goed uit.
Nodig voor twee personen: 100gr diepvriesspinazie – 150gr gemengd gehakt – 1 tomaat – 1/2 flesje kookroom – 1 eetlepel oregano – 1 bol mozzarella (voorkeur: Garofalo) – een beetje Grana Padano – minimaal 4 verse lasagnebladen
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.