Business

Pokerstars strikt Ronaldo en Nadal

05-12-2013 16:28

Natuurlijk mocht Pokerstars Fatima Moreira de Melo al trots opvoeren als ambassadeur, maar vandaag kwam daar tennisser Rafael Nadal, de huidige nummer 1 van de wereld bij. Hij neemt het op tegen de Braziliaanse voetballegende Ronaldo tijdens de European Poker Tour in Praag. De prijzenpot van 100.000 euro gaat naar een door de winnaar gekozen goed doel. Het toernooi vindt plaats op 12 december 2013.

Debuut Nadal

Rafael Nadal begon in 2012 met pokeren en werkt sindsdien naar het toernooi toe: “Ronaldo is altijd een held van me geweest en ik kijk ernaar uit het tegen hem op te nemen aan de pokertafel. Het mooie aan poker is dat we een gemeenschappelijke plek hebben om elkaar te bestrijden en omdat er veel overeenkomsten zijn tussen sport- en poker strategieën. ”

Ronaldo

Ronaldo deed al vaker mee aan pokertoernooien in Brazilië en Barcelona: “Dit wordt een geweldig evenement, en het is een van de weinige kansen die ik krijg om het op te nemen tegen Rafa en andere atleten in een eerlijke wedstrijd. We zijn allemaal professionele atleten, maar allemaal in verschillende takken van sport, en de pokertafel is de plaats waar we eerlijk tegen elkaar kunnen strijden.”

Andere sporters

Andere spelers die strijden om het prijzengeld van 100.000 euro voor het goede doel zijn onder anderen voormalig voetballer Andriy Shevchenko uit Oekraïne, skiër Alberto Tomba uit Italië, ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo uit Nederland en professioneel pokerspeler Daniel Negreanu.

Risicoloos pokeren

Het is voor de sportsterren overigens lekker pokeren, de buy-ins worden uiteraard voor ze betaald, waardoor ze niet het risico lopen geld uit eigen zak te verliezen. Dat is toch een stuk gemakkelijker all-in gaan dan je eigen fortuin op het spel zetten.