Studentenrecept: hét recept voor nieuwjaarsdag

30-12-2013 16:50

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hoooooooooooiiiii lieve allemaal! Hebben jullie een leuke Kerst gehad? Lekker gegeten, veel met familie en vrienden geweest? Ik ben benieuwd! En wat stond er allemaal op tafel? Lekkere nieuwe dingen leren eten? Mijn Kerst was erg leuk & daar vertel ik jullie in deze blogpost graag van alles over :D + een herhaalrecept voor het beste eten op Nieuwjaarsdag.

Ik heb drie kerstdiners achter de kiezen en vond ze alledrie geslaagd. Dinsdagavond at ik met m’n vriendje de kant en klare carpaccio van AH die lekker was, de kant en klare kip pesto die ook wel oké was en als toetje Hertogijs wat echt lekker was. Woensdag kookte ik een heel Kerstdiner voor m’n ouders en boyfriend en dat lukte mega goed en was heel leuk om te doen. Helemaal niet zo moeilijk en stressvol als ik had gedacht. Maar ik maakte dan ook echt wel simpele dingen. Het lekkerste was de garnalencocktail van het voorgerecht. Zijn jullie benieuwd naar een recept daarvan? Dan schrijf ik ‘t nog even uit. En maak ik ‘t nog eens klaar voor de foto. God, wat een straf:P. Tweede Kerstdag aten we trouwens kalkoen en ook dat was lekker! Met allerlei lekkere groentes en aardappelgratins etc. Oh en we gingen Kolonisten van Catan spelen :). Lekker traditioneel, maar heel leuk. Ik HOU van spelletjes :D.

Maar nu de Kerstdagen voorbij zijn, gaat de focus meteen door naar.. NIEUWJAAR! En daarover wil ik vandaag weer eens een herhaalrecept schrijven; een recept dat al eerder op mijn blog stond, maar zo goed/lekker/leuk is dat ‘t nog eens in the picture moet staan. En vandaag is dat: Kapsalon.

Ik heb inmiddels al drie jaar de traditie om altijd op Nieuwjaarsdag kapsalon te eten. Kapsalon is een super vette dikke ongezonde hap, maar echt het allerlekkerste voedsel als je heel brak bent. En hoewel ik nog niet weet wat ik ga doen met Oud&Nieuw, weet ik al wel dat ik hoogstwaarschijnlijk woensdag zin heb in een kleffe, vette hap. En jullie wellicht ook. En dus vind je het recept voor een hele makkelijke zelfgemaakte kapsalon, die er echt smakelijker uit ziet dan die van de kebabzaak, HIERRRR.

Enjoy jullie oud en nieuw en op naar een tof 2014!

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richtenWant koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook  en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.