Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Goedemorgen jij:D Ik zit eens even terug te kijken naar wat ik de afgelopen week allemaal heb gegeten, je weet wel; voor die facebookpost ‘Je favoriet van afgelopen week’ die ik iedere zondag op facebook doe. En ik ontdek allemaal gaten in de week. Zo at ik maandag rijst met ragout, maar ik blogde er niet over omdat het er totaal onsmakelijk uitzag. En dinsdag & woensdag dan? Die staan niet online? Oja.. Het was deze week ook nog eens Oud&Nieuw! Bizar hoe snel de tijd voor mijn gevoel gaat, ik ben NYE allang weer vergeten. Op oudjaarsdag at ik met vriendinnen een bij elkaar geraapt zooitje voedsel dat bestond uit sushi, pastasalade en zalm+roomskaaswraps. Op nieuwjaarsdag at ik kapsalon, van IBO Döner, lekker thuisbezorgd. Donderdag at ik dan de couscous, waar ik vrijdag over blogde. En vrijdag at ik Babi Pangang, waar ik zaterdag over blogde. En nu is het zondagochtend en blog ik over mijn héérlijke avondmaal van gisteravond: Gnocchi met spinazie, mascarpone, gehakt, tomaat & kaas. Lees verder voor het recept! Oh, en ik kan vast verklappen dat dit zeker mijn favoriet van deze week was.
Nodig voor één persoon: 100gr gehakt – 1 hand gnocchi’s – 1 grote hand verse gewassen spinazie – 1/2 tot 3/4 bakje mascarpone – 1 eetlepel oregano – 1 tomaat – 20gr Permaggio Regano
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.