Studentenrecept: brood met een zelfgemaakte sandwichspread

07-01-2014 11:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hoi allemaal! Zoals ik in m’n vorige blogpost al aangaf, at ik vanmiddag een heel goed geslaagde zelfgemaakte sandwichspread op brood. En natuurlijk wil ik dat recept dan ook graag met jullie delen. Ik moet toegeven dat ik zomaar wat deed met ingrediënten die ik nog in huis had en er niet veel van verwachtte, maar het bleek toch een succes. Nice! Oh en ik moet er ook bij zeggen dat ik vet lekker brood heb ontdekt van AH. En dat betekent echt wat, want ik hou eigenlijk helemaal niet van brood. Brr! Maar dit brood op de foto, iets van champagnebrood ofzo heet het geloof ik, is héél lekker. Wel duur; 2 euro voor een brood waarmee ik een week deed. Of is dat niet duur? Geen idee eigelijk…

Nodig voor één persoon: 1/2 rijpe avocado – 1 el mayonaise – 5 blaadjes verse munt – 1 eetlepel pijnboompitten – 2 sneetjes lekker brood 

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.