Studentenrecept: pasta met zelfgemaakte pesto en garnalen

09-01-2014 16:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hallo daar! Op twitter lees ik over een nieuwe trend; ploggen. Hebben jullie er al van gehoord en doe je het al (als blogger)? Ik zag het wel steeds voorbij komen bij 10e.nl en vond ‘t leuk, maar nu misslipgloss er ook mee aan de gang is, lijkt het inderdaad een trend te worden! Misschien eens leuk voor hier? Hoewel ik ook al wel best actief op instagram ben… Maar goed; orde van de dag: avondeten. Vanavond kwam Bas bij me eten in het logeerhuis. Groot succes want de kat is DOODbang voor Bas. Haha, hilarisch. Ik snap er niks van, Bas is echt heel lief. Maar kennelijk niet echt catproof. Maar goed:) Ik had onwijs veel zin in Fish & Chips, maar ik heb in dit huisje geen frituurpan en dus was dat niet echt mogelijk. Misschien ga ik het vrijdag wel eten. En dan haal ik gewoon frites ergens.. Ofzo :) Mmmm! Maar vandaag aten we dat dus niet, we maakten pasta met pesto en garnalen.

Nodig voor twee personen: 2 bakjes grote garnalen – 15gr basilicum – 80gr Parmezaanse kaas – 75gr pijnboompitten – 50ml olijfolie – spaghetti voor twee personen

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.