Studentenrecept: Chili con carne

13-01-2014 16:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Joehoe! Gisteravond at ik chili con carne! Dat vind ik echt ver-ruk-kelijk, vooral met héél veel appelmoes. Maar ik eet het maar heel soms. Het is nou niet echt een ideale maaltijd voor iemand die nogal gevoelige darmen heeft (BUIKPIJN!), maar soms MOET je het gewoon even eten. En gister was het zo ver :) Ik maakte de chili con carne met zo’n pakje van Honig. Normaal neem ik iets van chili-, wrap- of tacokruiden, maar ik probeerde nu die van Honig. En die was prima!

Nodig voor twee personen: 300gr gehakt – 1 rode paprika – 1 gele paprika – 1 pakje honig Chili con carne – 800gr Hollandse bruine bonen uit blik

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.