Studentenrecept: tagliatelle met frisse rucolasaus

22-01-2014 16:00

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hi there! Afgelopen zondagavond stond ik om half 10 nog lekker te kokkerellen. Niet omdat het zo lang duurde om m’n maaltijd te bereiden, maar omdat ik wéér verslaafd was aan een serie (The Bridge seizoen 1) en die dus echt per se in een dag moest uitkijken. Dus toen stond ik opeens pas om half 10 in de keuken. Overigens was ik tien minuten later ook wel meteen alweer klaar met koken, omdat ik een hele simpele pasta maakte. Met een saus van gepureerde rucola!

Nodig voor één persoon: 20gr rucola – 125gr sour cream – verse tagliatelle voor 1 persoon – 10 cherrytomaatjes – wat Parmezaanse kaas – 30gr pijnboompitten

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.