Studentenrecept: pasta met kippendijen, vijgen en gorgonzola

28-01-2014 16:00

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedemiddag! Ik moet echt weer even in het ritme komen van op tijd blogs schrijven. Ik heb het zo gigantisch druk deze januari, mijn hemel! Januari is toch altijd juist zo’n niets-doen maand? Nou bij mij niet hoor! Ik moet nog steeds de nieuwsbrief waaraan ik begon afmaken, halsoverkop dit weekend een nieuwe camera kopen (en me er eigenlijk nog in verdiepen) bij mediamarkt om youtubefilmpjes te gaan maken (ik nam laatst mijn eerste op, wil je lachen? KIJK HIER). En ik moet nog een nieuw onderwerp verzinnen voor m’n foodnessblog, die volgens mij ook al bijna online moet. En ik moet nog een artikeltje schrijven voor een andere blog. En daarnaast ook nog gewoon bloggen over m’n avondeten. En alles is zo leuk en ik wil alles tegelijk doen! Tijd te kort! Aaaaaaaah! Maar goed. Hier dan het blogje over mijn avondeten van gisteravond. Dat valt best mee, met hoe veel ik uitloop…

Nodig voor twee personen: 150gr kippendijen – 150gr gorgonzola – 3 vijgen (verkrijgbaar bij de Turk) – 2 handjes rucola – verse pasta (Koelversvak) – 100ml melk

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.