Bladen

Medewerker ThePostOnline ontvlucht Egypte

04-02-2014 09:21

Uw ochtendgebed, ook op dinsdag

WNL trekt geen nieuwe presentator aan

Televisiepresentatoren zijn net topvoetballers. En WNL is een beetje het Ajax van de presentatie-competitie. De omroep is een opleidingsinstituut voor de jongens met meer geld en meer kijkers. Nu vertrekt Merel Westrik naar RTL nadat Eva Jinek al werd weggekaapt door de KRO. Hoofdredacteur Huisjes zal het seizoen afmaken met Leonie ter Braak, Kristel van Eijk, Janneke Willemse en Sandra Schuurhof. En met Charles Groenhuijsen en Paul Jansen, laat de Frank de Boer van WNL aan deze site weten. De transfermarkt is weer dicht tot de zomer.

John de Mol sluit vrede met SBS

In de laatste weken van het jaar leek het helemaal mis te gaan tussen Sanoma en Talpa. Inzet: SBS. De tv-tycoon, die gisteren weer een prijs won, wilde de tv-zender, waar hij een minderheidsbelang in heeft, overnemen. Sanoma was boos over de slechte resultaten. Door het succes met Utopia zijn de verhoudingen opgeklaard. Peter de Mönnink, de nieuwe CEO van Sanoma Nederland, en De Mol hebben besloten het nog een keer te proberen, vertelde De Mol bij Humberto.

Goed idee: ’Toetst wetten aan de grondwet’

Strafrechtrevolutie in Nederland. Vandaag vergadert de Eerste Kamer over de mogelijkheid om wetsvoorstellen te toetsen aan de grondwet. In elk fatsoenlijk land kan dat, behalve in Nederland. Frits Bakker, voorzitter van de Raad van de Rechtspraak, vindt het een goed idee. Het zou de verzuring in het land kunnen tegengaan. Als je politici niet meer vertrouwt, kun je altijd naar de rechtbank. Misschien wel beter.  Het voorstel is afkomstig van oud-Kamerlid Femke Halsema. Daarvoor moeten we haar prijzen. Waar zijn die staatsrechtsgeleerden gebleven in de Kamer trouwens…

Directeur jagersvereniging geschorst wegens schieten op ganzen

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) heeft directeur Douwe Boersma geschorst omdat hij iets op ganzen aan het schieten was met ’niet toegestane middelen’. Boersma en een mede-jager is proces-verbaal is opgemaakt. KNJV-voorzitter Roelf de Boer, een ex-minister van de LPF laat weten: ‘De wetgeving rondom de bestrijding van ganzen is uiterst complex. Het verschilt van provincie tot provincie en van maand tot maand. Dat neemt niet weg, dat iedere jager verplicht is zichzelf op de hoogte te stellen van de in het jachtveld geldende regelgeving.’

 SGP. D66 en 50Plus groeien in leden

Conservatief & christelijk, links & liberaal en boos & bejaard. Deze groeperingen hebben behoefte zich aan te sluiten bij een politieke partij. De SGP, D66 en 50 Plus zagen hun ledenaanhang groeien. De PVV bleef stabiel met een lid: de heer G. Wilders.

Jacht op BTW-fraudeurs geopend

De aangiftes over januari zijn net weer de deur uit. De bonnetjes zijn verzameld, de facturen opgeteld. Je moet altijd betalen, tenminste als je een beetje omzet draait. Toch zijn er grote groepen ondernemers die fraude plegen met de BTW. De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD werkt ondertussen samen met buitenlandse collega’s aan een nieuwe opsporingsmethode voor btw-fraudeurs. Om de fraudeurs in kaart te brengen, worden tactieken gebruikt uit de terrorismebestrijding.

Dr. Oetker was een Nazi

Het is een pijnlijke geschiedenis. Dr. Oetker, de grote Duitse ondernemer in onder meer puddingen, was een overtuigde nazi en kon in en na de oorlog veel geld verdienen met het leveren met wijn, vla en andere levensmiddelen. In een nieuwe biografie wordt zijn nazi-verleden opgerakeld. Hij volgde onder meer een training in Dachau. Zijn kinderen hebben afstand genomen van deze periode. Sommigen zijn nu gerespecteerd lid van de CSU in München, anderen wonen in Amsterdam aan de gracht.

Sporteconomie wijkt af van echt kapitalisme

Kun je zaken doen in sport? Jazeker, maar het is nog moeilijker dan een fabriek runnen en geld verdienen. Die verdomde ego’s van sporters. Lastig volk!

PostOnline-medewerker ontvlucht Egypte

Rena Netjes was ooit een keurige CDA-politica die meeleefde met christenen en moslims in het Midden-Oosten. Toen werd ze correspondent voor ongeveer elke Nederlandse nieuwsorganisatie. Voor deze site schreef ze radicaal genuanceerde verhalen over Egypte. Misschien toch nog iets te radicaal, want Rena is Egypte definitief ontvlucht. In april werd ze ook al eens opgepakt.