Ongeveer tien studenten en ex-studenten van Hogeschool Inholland willen een proces beginnen tegen de onderwijsinstelling. Ze klagen over de opleiding Media- en Entertainmentmanagement. Dat bevestigt hun advocatenkantoor dinsdag na berichtgeving van De Telegraaf.
Volgens het kantoor “is de dagvaarding nog niet de deur uit” en beslissen de klagers “tussen nu en een aantal weken” of het daadwerkelijk op een rechtszaak aankomt.
Advocatenkantoor Dijkgraaf kan “vanwege de klantrelatie” niets zeggen over de precieze klachten van de studenten.
De studenten hebben jarenlang extreem slecht onderwijs gevolgd en werden ineens geconfronteerd met aangescherpte (normale) exameneisen nadat het InHolland-schandaal bekend werd.
Een aantal studenten lukte het daardoor niet om af te studeren. Sommigen hebben na zeven jaar nog hun diploma niet.
Deze studenten vinden dat ze hun collegegeld hebben verspild aan een zinloze opleiding en eisen via de rechter hun geld terug. Ook willen ze compensatie voor de verspilde tijd. Tijd waarin ze hadden kunnen gaan werken of een betere opleiding hadden kunnen volgen.
Voor een enkeling is het drama groot. Met name de studenten die op een paar vakken na waren afgestudeerd kregen te maken met nieuwe, extreme afstudeereisen die bovendien dankzij de organisatorische puinhoop van InHolland maandelijks aan verandering onderhevig waren.
De Inspectie van het Onderwijs publiceerde in 2011 een vernietigend rapport over Inholland. Meerdere opleidingen, waaronder Media- en Entertainmentmanagement in Haarlem, waren zeer zwak en niet hbo-waardig.
Het onderwijs was ondermaats en meerdere studenten hadden veel te makkelijk hun diploma gekregen. De diploma’s van 86 studenten werden ongeldig verklaard.
Anp/TPO