Studentenrecept: Pasta Pesto met pangasiusfilet

25-03-2014 15:01

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Goedenavond lieve lezers! Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie al gestemd vandaag? Ik wist écht niet waar ik op moest stemmen, maar heb het uiteindelijk wel gedaan. Moeilijk man!

Verder had ik een lekkere drukke dag op werk vandaag. Omdat de recensies van Vaslav maandag en dinsdag binnenkwamen, was het toch wel vrij druk op de marketingafdeling van DeLaMar. Maar dat maakt het werk wel heel leuk! Misschien ga ik zelfs vanavond weer naar Vaslav toe, om nog eens te zien waarom de voorstelling zo geweldig is. Als er tenminste een plekje is in de zaal. Maar goed :D

Ik at wel al thuis vandaag. En het is best vroeg, nu half 7 terwijl ik dit typ. Overigens zit ik echt te propvol voor woorden. Note to self: je hoeft niet altijd je bord leeg te eten.

Oh en wat ik óók nog wilde vertellen: vandaag lunchte ik buiten de deur (afspraak voor m’n blog) bij Stanislavski. Eerder was ik daar al eens en toen duurde het allemaal veeeeeel te lang en stom, maar nu was ik heel positief. Ik at een bruin brood met humus en men, die was echt HEERLIJK! Aanrader dus, voor lunch op het Leidseplein. Nou goed, nu over m’n avondeten. Ik at vanavond pasta pesto, omdat ik iets wilde maken met dingen die ik nog in huis had. In de koelkast staan nog drie potjes zelfgemaakte pesto, die ik over had van m’n verjaardag vorige week maandag. Verder had ik nog pangasius in de vriezer, een tomaat in de koelkast en genoeg pasta. Pasta pesto it is!

Nodig voor één persoon: Pappardelle (pasta) – 3 eetlepels zelfgemaakte pesto – 1 pangasiusfilet – 1/2 tomaat – wat veldsla – pijnboompitjes

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.