Studentenrecept: Vega: gnocchi met spinazie

26-03-2014 17:04

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

HALLO! Jeej, ik at voor de derde keer op rij deze week een verrukkelijk avondmaal. VET heerlijk. En eigenlijk ook niet zo gek, want het was een combi van de ingrediënten van de dingen die ik gister en eergister at en nog over had. Maar oh, wat heerlijk. Het werd gnocchi met ricotta, spinazie, citroen, Parmezaanse kaas en peper. En pijnboompitten, want ik heb een tijdelijke pijnboompitten-crush. I love. Maar goed. Lees zéker even verder voor het recept, want omnomnomnom. Oh en ook belangrijk: binnen 10 minuten klaar dit!

Nodig voor één persoon: handje gnocchi – twee handen verse spinazie – 2 eetlepels ricotta – een handje Parmezaanse kaas (Italian Flakes), 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 limoen – wat peper – beetje verse peterselie
Tip: lijken vrij dure ingrediënten, maar je kunt de volgende dag heel goed dit maaltje ermee klaarmaken.

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.