Studentenrecept: Bami met kippendij en kokosk

01-04-2014 15:05

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hallo daar! Vanuit de trein tussen Assen en Amsterdam typ ik dit blogje. Ideaal, internet in de trein. Afgelopen dinsdag kwam le boyfriend bij me eten. En we aten bami, vet heerlijk. Of was het woensdag? Ik weet ‘t eigenlijk niet eens meer… Maar dat maakt ook helemaal niet uit natuurlijk. We aten bami en het was verrukkelijk. Ik zat nog te denken, ik maak wel echt een en al reclame voor Conimex, want mennnn wat eet ik vaak hun bami (ongesponsord, helaas :P). Maar ik vind ‘m gewoon echt heel lekker. Dus ik ga er gewoon weer over bloggen.

Nodig voor twee personen: 200 gr kippendijen – 300 gr bamigroentes – kleine mie nestjes – 2 eieren – kokosrasp – Conimex bami kruiden (zakje met gedroogde groentes en kruiden) – bali kroepoek – Conimex satésaus – gebakken uitjes

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.