Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Joehoi! Ik kondigde in mijn vorige blogpost over m’n afgelopen week al aan dat ik gisteravond heerlijk luxe voor mezelf heb gekookt. Ik had zin om mezelf te verwennen en om lekker in de keuken te staan en dus maakte ik een in de pan gebraden kippenbout. Goddelijk lekker! Dit was de tweede keer dat ik ‘t zo klaarmaakte en het lukte weer perfect, dus het recept dat je hieronder leest, is gewoon een succes en niet een toevallig-1-keer-goed-gegaan (ik kan het zelf bijna niet geloven, dat ik zoiets succesvol heb verzonnen en klaar kan maken, maar als ik het kan, kan jij het dus ook :D). Jeeeeej! Lees door voor goddelijke kip!
Nodig voor één persoon: 1 kippenbout – 1 kleine rode paprika – 1 kleine gele paprika – een handje rozijnen – 1 glas rode wijn – 1 tablet groentebouillon – een beetje honing – 60gr couscous – een handje rauwe spinazie – wat feta – een braadpan!
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.