Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

01-05-2014 19:14

“De afgelopen anderhalf jaar bleven deze mensen weg wegens de spanningen die er heersten. Iedereen kwam met dichtgeknepen billen binnenwandelen in plaats van een beetje lol trappen zoals ze dat ook binnen het leger gewend waren.”

Het rommelt bij veteranenvereniging Veendam, blijkt wel uit de woorden van voorzitter Edwin Stokman. Hij gaat een nieuwe club oprichten onder de naam Brotherhood of veterans Noordoost-Groningen.

 

“Pijnlijk duidelijk is hoe alleen Oekraïne staat. Op militaire hulp van het Westen hoeft Kiev niet te rekenen. In Amerika pleiten haviken als senator McCain wel voor wapenleveranties, maar wie ziet hoe interim-president Toertsjinov zélf over de kracht en betrouwbaarheid van zijn leger denkt, kan dat voorstel moeilijk serieus nemen. Van de sancties tegen Rusland die het Westen stapje voor stapje invoert kan Oekraïne ook niet veel verwachten. Voor zover ze al effect hebben, tot een verandering in de intimiderende opstelling van Moskou hebben ze niet geleid.”

Het anoniem Commentaar van NRC Handelsblad over Oekraïne.

 

“Deelname aan een D66/GroenLinks-college is niet alleen inhoudelijk problematisch voor de VVD. Een sterke oppositie van PvdA en SP zal ervoor zorgen dat het college de hele raadsperiode links zal overhellen om GroenLinks binnenboord te houden zonder tegenkracht op rechts.

D66 wil geschiedenis schrijven door de PvdA buiten spel te houden. Maar het schrijven van geschiedenis is vooral iets voor ego’s.”

Vier Amsterdamse VVD-leden roepen in het Parool op tot herbezinning van Collegedeelname. Buitenhouden van PvdA om het buitenhouden an sich lijken ze onverstandig te vinden.

 

“We leggen nota bene tíen kransen. Het is te gek voor woorden dat we voor vermoorde joden geen aparte krans willen leggen en dat we na zeventig jaar hen nog niet bij naam durven noemen. En intussen marcheren in Vorden Nederlanders langs de graven van Duitse soldaten, vanuit een volslagen gedesoriënteerd herdenkingsstreven.
Hoe we herdenken zegt iets over ons.”

Onderzoeker en docent aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit Amsterdam Dr. Rik Peels in NRC Handelsblad over herdenken.

 

“Ik haat die fokking joden nog veel meer dan de nazi’s”

Rapper Ismo windt er geen doekjes om in zijn nieuwste videoclip.

 

“Ze proberen me woorden tegen mij te gebruiken door ze te verdraaien”

Al is Ismo wel van mening dat zijn woorden, hoewel een letterlijk citaat uit zijn nummer, worden verdraaid.