Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

09-05-2014 19:17

“Het zou om een piraat kunnen gaan.”

In het Groningse dorp Veenhuizen worden vierhonderd Eritreeërs gehuisvest. Niet elke winkelier is van plan die zomaar in zijn winkel toe te laten, bleek tijdens een informatieavond.

 

“Op het moment dat je in de frontlinie staat, heb je een rechte rug nodig en dan moet je strijdbaar zijn. Wie het niet aandurft, en voor wie het te heet wordt in de keuken, die kan maar beter weggaan.”

Machiel de Graaf (PVV) is niet rouwig om de leegloop bij de PVV.

 

“34-40. Dat zijn maten die alleen de dunnere vrouwen passen. Wat moet de rest van de vrouwen? Die kunnen het jurkje niet aan. Dat vind ik in deze tijd niet meer kunnen. Er zijn ook veel jonge dames die een wat grotere maat hebben. Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen wordt uitgesloten.”

Jeanette van Bergen (wie?) vindt het absurd dat het Bavariajurkje voor het WK maar in één maat wordt geleverd.

 

“Ik geloof ook dat Rutte een echte democraat is, maar helaas wel eentje die van kiezersbedrog zijn achternaam heeft gemaakt en het verkiezingsprogramma van de PvdA uitvoert met belastingverhogingen, generaal pardon, en meer EU. Niemand in Nederland gelooft hem nog, niemand vertrouwt hem nog. Laat de goede man dus eerst eens heel goed in de spiegel kijken voor hij anderen de maat neemt.”

Geert Wilders reageert op de uitspraken van premier Rutte. Hij noemde Wilders een echte democraat, maar de samenwerking tussen de PVV en Front National vindt hij onverstandig. (ANP)

 

“De bestuurskundige Nourdine Tighadouini en de publicist Frank van der Linde zien daarbij een rol voor de rechter weggelegd. Zij willen dat hatelijkheden op de site GeenStijl worden getoetst aan artikel 1 van de Grondwet – waarin de strafbaarheid van discriminatie is vastgelegd.

Het is de vraag of zij daarmee hun belangen het best hebben gediend. In de eerste plaats vestigen zij met hun initiatief slechts de aandacht op het verschijnsel dat ze willen bestrijden. Een belangrijker bezwaar is dat ze daarmee echter een bijdrage leveren aan de politisering van de rechtspraak. Hun gang naar de rechter is bedoeld als politiek statement. Beter hadden ze in de arena kunnen blijven waarin ze zich aangevallen hebben gevoeld: die van het publiek debat.”

Sander van Walsum is nou eenmaal gek op publiek debat. Vk.nl

 

“De ‘selfies’ bieden een intieme kijk in haar leven”

Heleen van Royen gaat haar naaktselfies veilen. Tegelijk is er ook een tentoonstelling van haar naaktselfies in het Letterkundig Museum in Den Haag. Via de Telegraaf.

 

“Op dag zes/ zeven kreeg ik last van stuwing en sindsdien lijkt hij niet meer te snappen hoe hij mijn rechtertepel moet pakken. Tijdens de stuwing begreep ik het nog, maar ook nu en zelfs na wat te hebben afgekolfd hapt hij niet goed meer. Ik twijfel nu over een tepelhoedje, Aan de ene kant vind ik het zonde, omdat het hem eerder wel lukte goed aan te happen en ik dus denk dat het gewoon moet kunnen.”

arnan86‘ klaagt er over dat haar tepels niet goed te vinden zijn en nu lastig ‘aan te happen’ zijn. Wellicht krijgt haar pasgeboren zoontje gewoon niet het goede voorbeeld van haar man?

 

“Clarkson and the grownup schoolboys know also that every shocking remark is shrapnel. It scatters and wounds multiple targets. If you can say nasty stuff about gay people, then why not about black people? Once you voice the idea that women ask for rape and can’t have careers, the next stage is to get rid of naggy old human rights because women don’t count as human anyway.”

De aller-aller-aller-aller-beste politiekcorrecte huiliehuilie-columnisten vind je niet op Joop.nl maar bij The Guardian. Al een aantal dagen oud maar kunnen we écht niet laten liggen. Ene Suzanne Moore weet hoe het zit: Jeremy Clarkson is een racist en een pestkop. Net als Ukip. En alle andere mensen die zomaar dingen zeggen die heel erg kwetsend kunnen zijn enzo. (Nee, geen satire.)

 

“Naar de tandarts gaan staat op de planning, maar toch even delen:
Ik heb nergens last van wat mijn gebit betreft, geen pijn, geen zwelling, niks, ware het niet dat mijn kiezen stinken. Als ik namelijk met mijn duim over mijn bovenste kiezen ga, dan meurt mijn duim vervolgens enorm.”

Vivaforum-lid ‘zonn‘ kan misschien beter eens met haar handen uit d’r mond blijven.

 

“De ambitie om dicht bij Annes toon te blijven botst op de voelbare eerbied voor het icoon. Daardoor bezigt deze Anne wel een gedateerd jaren veertig-taaltje, maar mist ze de scherpte en gelaagdheid van het origineel.”

Het nieuwe toneelstuk over Anne Frank mist ‘gelaagdheid’ meent NRC Handelsblad-toneelrecensent Herien Wensink.

 

“Uitgesteld of op het web televisiekijken blijft vooralsnog een riskante keuze. Wie in het buitenland zondag de Nationale Dodenherdenking dacht te kunnen volgen via internet, stuitte op een njet van de NPO: rechtenbeperking. Op de Last Post? The Tonight Show starring Jimmy Fallon (BNN) is ook alleen eenmalig rechtstreeks te zien. Gisteren had ik me erop verheugd na de tweede halve finale van het songfestival Amor met een Snor (VPRO) over García Márquez in te halen, maar die had Uitzending Gemist ook op nog geen enkel platform weten te plaatsen.”

Hans Beerekamp over het zware bestaan van de televisierecensent, voor u geknipt uit NRC Handelsblad.

 

“Eigenlijk zijn we heel grote teddyberen op een motor”

Aldus Jos, penningmeester van motorclub Angrybirds.