Het aspergeseizoen is weer aangebroken. Overheerlijk in combinatie met ham, maar op meatless monday zijn er ook genoeg vegetarische aspergealternatieven.
– 4 eetlepels zonnebloemolie
– 900 gram aardappelschijfjes (of 400 gram volkorenpasta)
– 500 gram groene asperges
– 25 gram boter
– 400 gram champignons
– 1 bospaddestoelenbouillontablet
– 250 gram kruidenkaas
– 2 theelepels gedroogde tijm
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Of kook de pasta beetgaar.
Snijd ondertussen de onderkant van de asperges af en snijd de champignons in partjes. Bak de asperges en champignons ongeveer zes minuten op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet en voeg de kruidenkaas en de tijm toe. Laat het geheel vijf minuten koken, vergeet niet af en toe om te scheppen. Giet de pasta af als je het met pasta maakt serveer de saus en pasta of aardappelschijfjes.
Beeld: Shutterstock