Brute moorden bij voetbalwedstrijd

26-05-2014 08:28

In de Centraal Afrikaanse Republiek zijn drie moslims op gruwelijke wijze vermoord door christenen, meldt de NOS. De jongeren waren op weg naar een voetbalwedstrijd tussen aanhangers van beide religies, toen het incident plaats vond.

De lichamen werden zwaar verminkt achtergelaten. “Hun geslachtsorgaan en hart zijn verwijderd”, aldus een woordvoerder van de moslimgemeenschap.

Ook christenen hebben geschokt gereageerd op de moorden. “We veroordelen dit soort aanvallen sterk. Terwijl we op dit moment aan vrede proberen te werken, gaan anderen door met moorden”, meldt een woordvoerder.

De voetbalwedstrijd was bedoeld om rust te brengen tussen de moslimmilities van Seleka en anti-Balaka, de christelijke militie.

Sinds Seleka ruim een jaar geleden de macht greep, heerst een gewelddadige sfeer in de CAR. Sindsdien zijn ondanks de aanwezigheid van duizenden militairen uit Afrika en de EU al ruim 2000 slachtoffers gevallen bij geweld tussen christenen en moslims. De VN vreest dat het conflict zal uitlopen op genocide.