Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hoi leuke lezers! Het is bijna juni en dat betekent dat het festivalseizoen al flink van start is. En ik heb er gigantisch veel zin in. Mijn festivalplanning tot nu toe:
Zaterdag 31 mei: Rollende keukens (Amsterdam, Westerpark)
Donderdag 12 juni: Het hoofdgerecht (Amsterdam, Het Stenen Hoofd)
Zaterdag 5 juli: Festival De Beschaving (Utrecht, Botanische tuinen)
Zaterdag 23 augustus: Festival The Brave (Amsterdam, De tuinen van West)
Heb jij al festivals op de planning staan?
Ik ga dit jaar in samenwerking met Festival De Beschaving op zoek naar het ultieme festivalvoer. En daarbij heb ik jullie, mijn lezers, nodig. Een tijdje geleden zat ik met de organistie van Festival De Beschaving om tafel te brainstormen en het lijkt ons heel leuk als ik met een ‘Gewoon wat een een studentje ‘s avonds eet’-achtig standje op Festival De Beschaving ga staan met ultiem festivalvoer. Of wellicht ga ik, naar aanleiding van jullie input, op zoek naar de juiste cateraar van jullie ultieme festivalvoer. Het is in ieder geval de bedoeling dat ik er samen met jullie achter kom want nou ultiem festivaleten is. En dan zorg ik er samen met de organisatie van Festival De Beschaving voor, dat jij precies dat op 5 juli kunt eten in de Botanische tuinen van Utrecht, alwaar Festival De Beschaving plaatsvindt. En ik ben daar natúúrlijk ook. En met mij o.a. Jett Rebel, Chef’Special, Jan Jaap van der Wal en Rob Wijnberg. LEUK! Toch?
En daarom besloot ik vandaag meteen maar uit te proberen welke burgers er dan wat mij betreft zeker geserveerd zouden moeten worden. Ik maakte vandaag voor mezelf drie kleine hamburgers met hele verschillende ingrediënten. Dure maaltijd zo voor mezelf, maar het vakantiegeld is net binnen dus ik mocht even spenden, hahaha. Nou; hier mijn recept voor drie verschillende heerlijke burgers.
Benodigdheden:
Mexicaanse burger: 1 hamburger – een stukje stokbrood (biologisch AH is heerlijk) – 1/2 avocado – 1 kleine teen knoflook – 3 plakjes chorizo – 1 theelepel mayo
Italiaanse burger: 1 hamburger – stukje stokbrood – 1/2 bol buffelmozzarella – 2 theelepels zelfgemaakte pesto – 1/2 tomaat
Classic burger: 1 hamburger – stukje stokbrood – 2 plakjes pancetta – 1/2 rode ui – 2 plakjes kaas – 1 theelepel barbecuesaus
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.