‘ISIS heeft belangrijkste raffinaderij in handen’

24-06-2014 06:56

Soennitische opstandelingen in Irak zeggen de belangrijkste olieraffinaderij in het land te hebben veroverd. Dat meldde de BBC dinsdag. Strijders van terreurgroep ISIS en regeringstroepen zijn al meer dan een week verwikkeld in zware gevechten om het complex bij Baiji, ten noorden van Bagdad.

Regeringstroepen wisten de afgelopen tijd diverse aanvallen op het complex af te slaan. Toch is het de opstandelingen volgens een woordvoerder gelukt de olieraffinaderij volledig te veroveren. Lokale stammen moeten het complex de komende tijd gaan beheren, terwijl de strijders verder oprukken richting Bagdad.

Iraakse staatsmedia meldden dinsdag volgens CNN echter dat de regeringstroepen de controle over de raffinaderij nog steeds hebben. Regeringstroepen wisten de afgelopen tijd diverse aanvallen op het complex af te slaan.

Volgens een woordvoerder van de opstandelingen is het de rebellen gelukt de olieraffinaderij volledig te veroveren. Lokale stammen moeten het complex de komende tijd gaan beheren, terwijl de strijders verder oprukken richting Bagdad.

(ANP)