Studentenrecept: Tagliatelle muntpesto en honingkip

08-07-2014 17:32

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hello there! Dit is eigenlijk een herhaalreceptje, want ik maakte dit ooit al eens eerder, wayyyyyyy back, maar omdat ik alle ingrediënten voor pesto in huis heb, besloot ik vanavond gewoon weer, net als gisteren, pasta pesto te maken. Dit keer alleen met een pesto van muntblaadjes in plaats van basilicum. Dat is in combinatie met de honingkip echt heeeeeel lekker. Omnomnom!

Oh, en voor wie zelf pesto maken te duur vindt; 1. het valt best mee als je gewoon alle ingrediënten op maakt (DUUR!) en dan heb je gewoon een flinke pot pesto in je koelkast staan die je echt nog een behoorlijke tijd kunt gebruiken, of 2. koop de Euroshopper pesto uit een potje! Dit tipte een van m’n lezers en die pesto schijnt lekker te zijn en slechts 90 cent. Awesome! Maar dan heb je geen muntpesto. En dat is wel echt heel erg het proberen waard :P

Nodig voor één persoon: 15 blaadjes verse munt – 3 eetlepels olijfolie – 3 eetlepels pijnboompitten – 3 eetlepels parmezaanse kaas – pasta – 150gr kipfilet – 3 eetlepels honing / honing met zo’n spuitdop is handiger – 1 limoen

Hoe nu verder?

De rest van het studentenrecept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.