Haags raadslid wil ‘Tsunami over Israël’

15-07-2014 15:13

Abdoe Khoulani, het omstreden raadslid van de Haagse islamitische Partij van de Eenheid, is wederom in opspraak. Op zijn Facebookpagina stelt hij dat hij ziet dat de “zionistische nederzetting” Israël “liever vandaag dan morgen getroffen wordt door een tsunami van Allah”, zo meldt Trouw. Ook schrijft hij dat Israël-stichter David Ben Goerion mag “branden in de hel”.

Het is niet de eerste keer dat Khoulani in opspraak raakt. Vorige maand betoog hij steun aan terreurgroep Isis. “Op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken”, was op Facebook te lezen. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek of zijn steunbetuigingen strafbaar zijn.

Collega-raadsleden

Ook collega-politici zijn het doelwit van Khoulani’s uitspraken. Zo noemt hij PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch erger dan een zondaar en zou hij zagen aan de Islamitische geloofdfundamenten. Hij is een “dove huichelaar: hij valt geleerden af, pleit voor een polderislam, het uitzetten van moslims en neemt schaamteloos homoprijzen in ontvangst. Dat zijn geen zonden meer,” stelt Khoulani, “maar Grote Rampen die zagen aan de geloofsleer.”

Collega-raadslid Hasan Kucuk wordt door Khoulani bestempeld als ‘rafidi, een heiden die willens en wetens de islam verwerpt. Hij noemt de IslamDemocraten, de partij waarvan Kucuk voorzitter is, een heidense partij.

De maatregel die de Bredaase PvdA nam tegen raadslid Jamal Nouhi, noemt Khoulani “hypocriete bagger”. “We moeten allemaal maar wereldwijd vinden dat homoseksualiteit een geaccepteerde levensstijl is. Zogenaamde democratie heet dit, van die afschuwelijke tokkiedemocraten.” Nouhi werd vorige week uit de fractie gezet nadat hij homoseksuelen vergeleek met pedoseksuelen.

Mediaboycot

Maandag heeft Khoulani een zes maanden durende mediaboycot afgekondigd voor de Partij voor de Eenheid. De partij wordt naar eigen zeggen stelselmatig zwartgemaakt en uitspraken van politici worden “stelselmatig verdraaid.” Media zouden maatschappelijke polarisatie in de hand werken door moslims en de islam “in het algemeen in negatieve zin neer te zetten.” De mediaboyot geldt niet voor Facebook.