“Het ging me aan m’n hart, maar vanwege watergebrek plee hier in hotel #Donetsk net doorgespoeld met 3 liter Fanta.”
Harald Doornbos deelt werkelijk alles met zijn volgers.
Je bent niet bepaald fan van het Oranjehuis?
“Ik ben republikein, dat is wat anders. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat onze pers en politiek de stuitende corruptie van de prins-gemaal decennialang vrij stelselmatig onder het tapijt hebben geveegd, terwijl het om een waslijst aan strafbare feiten ging. Puur machtsmisbruik. Omkoping. Verduistering. Manipulatie. Leugens en Bedrog. De regeringsrapporten daarover zijn nog steeds niet openbaar in onze democratie. Staatsgeheim. Gewoon overheidsprotectie. We pikken en slikken het allemaal. Hoe vind je dat?! Alles wordt met de mantel der liefde bedekt. We willen het gewoon niet weten. Het sprookje moet in stand blijven. Ja… Dat is het gewoon. Of niet soms?”
…
“Ik zei: of niet soms?!”
Nou eh… eh.
“Ja, kijk, dat bedoel ik nou. Haalt dit interview de krant überhaupt?”
Peter R. De Vries interviewt zichzelf in NRC Next (Blendle-link).
“Het is als een feest zonder slingers. Een brandweerwagen zonder slangen op het dak, dat kan ook niet. Dit maakt gewoon het totaalplaatje af.”
Ene Rob van Maasakkers legt bij Omroep Brabant uit waarom hij zijn boodschappen doet in een lijkwagen inclusief lijkkist achterin.
“Ik denk aan de meiden die wel durven opstaan. Zo is er een beweging die Hairy Legs Club heet. Duizenden jonge vrouwen laten hun beenhaar staan. Want, waarom zou je je aanpassen aan een heersend modebeeld? Het punt is ijzersterk, de uitvoering minder. De meest onsmakelijke foto’s verschijnen er. Benen waaraan je niet ziet of ze van een vrouw zijn of van een holbewoner. Dat ik dit zeg is schandalig, ik kan kennelijk zelf niet uit de bestaande kaders denken. Zo diep is het ingepeperd dat een vrouw moet voldoen aan bepaalde uiterlijke kenmerken.”
Wanneer we Rosa Timmer moeten geloven, hebben de feministen in deze wereld nog een lange weg te gaan.
“O jee, ook dat nog, dacht ik toen ik het hoorde. Maar uiteindelijk vielen de beelden mee. Het is niet netjes wat daar in het bubbelbad gebeurt, maar het is geen harde porno. Dave kan hier niet om afgestraft worden.”
Volgens Dries Roelvink valt het allemaal wel mee, de hele situatie rondom zijn zoon Dave.
“Een eerdere avond bleek arme Fred vergast te zijn geweest op achtereenvolgens Ik heb het nog nooit gedaan, Het zal me een rotzorg zijn, Ranking the Stars [..], Spuiten en slikken, Herman den Blijker, Roy Donders, stylist van het zuiden en Bonje met de buren. Fred, allang murw, werd ten slotte getrakteerd op Utopia, met daarin diffuus gefriemel aan geslachtsdelen als cliffhanger”
Diederik Stevens had vriend Fred uit Australië te logeren, zo vertelt hij in de Volkskrant, het televisieaanbod viel bij de Nederlandse Australiër allerminst in de smaak. Diederik woont in Hedikhuizen.
“Afgezien van de noodhulp en de mededeling van Defensieminister Hennis-Plasschaert (VVD) dat de krijgsmacht voor het transport daarvan „24/7” klaarstaat, is de houding van Nederland als afwachtend te bestempelen. Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken, PvdA) liet vorige week de Tweede Kamer weten dat Nederland niet uitsluit in enige vorm een militaire bijdrage te verlenen als „de huidige veiligheidsdreiging voortduurt”. In Brussel herhaalde hij vrijdag deze mededeling. Het is een vraag die Nederland niet voor zich uit kan blijven schuiven, zeker nu de lidstaten het erover eens zijn dat het een „internationale en Europese verantwoordelijkheid is om met Irak samen te werken in de gemeenschappelijke strijd tegen het terrorisme”
Het immer anonieme Commentaar in NRC Handelsblad. Iemand bij de krant wil dat het kabinet zich gaat bezinnen op militaire steun aan Noord-Irak.
“Na mijn dood twitteren, oké. Maar zonder stoffelijk lichaam feedback geven aan een bedrijf lijkt me best ingewikkeld. Als je ziet aankomen dat je doodgaat, kun je natuurlijk ook gewoon berichten vooruit plannen. Best leuk om over na te denken als je op een ziekbed ligt.”
Marije Klein is kankerpatiënt en probeert vooruit te denken, in ons Magazine.
“Ik gun niemand een gewelddadig einde en over de doden niets dan goeds, maar in dit geval – en indien het waar is – geloof ik dat de wereld zojuist een iets betere plek is geworden.”
Schrijver Pascal Vanenburg in de Telegraaf over Khalid K. Als ambtenaar schudde hij de hand van de omgekomen polderjihadist uit Almere toen deze een uitkering kwam aanvragen.