Bulgur lijkt een beetje op couscous qua structuur, maar zit vol eiwitten en vezels. Net als bijvoorbeeld quinoa. Ook met bulgur kun je heerlijke salades maken, zeker ook op meatless monday. Bijvoorbeeld met rode bieten, geitenkaas en noten.
Voor 4 personen
– 400 gram bulgur
– 300 gram wortels
– 75 gram veldsla
– 400 gram gekookte rode bieten
– Munt en/of tijm
– 3 bosuitjes
– 200 gram geitenkaas
– 100 gram noten naar keuze
– Olijfolie
– Citroensap
– Peper en zout
Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Kook ondertussen de wortels tot ze beetgaar zijn.
Snijd daarna de munt en de bosui in zo klein mogelijke stukjes. Meng de munt, de ui en de veldsla. Verdeel deze over vier diepe borden.
Snijd de rode bieten en wortels in kleine partjes. Voeg er een flinke scheut olijfolie, citroensap en peper en zout aan toe. Mocht je tijm hebben, gooi dat dan door het mengsel. Zorg dat de bulgur niet al te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Meng nu de rode bieten en wortels door de bulgur.
Schep het mengsel op de veldsla en garneer de boel met de geitenkaas en noten.
Beeld: Shutterstock