De Telegraaf: Borstkanker wordt vaak over het hoofd gezien
Eén op de tien vrouwen krijgt bij een second opinion een andere diagnose als het gaat om borstkanker, zo kopt De Telegraaf op de voorkant. Dit is het verhaal van Eileene Rouppe van der Voort (50). In 2006, 2007 en 2009 kwam ze met een knobbel in haar borst in het ziekenhuis, maar werd ze weggestuurd, in 2013 bleek dat ze uitgezaaide borstkanker had.
De Standaard: ‘Ja we hebben het land gered’
‘Ik ben erin geslaagd om te doen wat iedereen onmogelijk achtte.’ Dit is het eerste interview met de premier van België.
AD: 17-jarig topmodel loopt 66 shows in 1,5 maand
Maartje Verhoef draaide voor het eerst fulltime mee in het Fashion Week-seizoen en liep in Milaan, Parijs en New York. Iedereen wil haar hebben. ‘Ze maakte dagen van 5 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s nachts. Anderhalve maand sliep ze 3 à 4 uur per nacht.’
nrc.next: Hij leek een Syrische topdiplomaat, maar was een mol voor de oppositie
Bassam Barabandi maakte snel carrière in Syrië. Het leverde hem een baan op als diplomaat in Washington. Maar Barabandi kreeg last van zijn geweten en besloot in het geheim Syriërs te helpen hun land te ontvluchten. Nu heeft hij vooral vijanden.
Trouw: Dekker legt bom onder Publieke Omroep
Staatssecretaris Sander Dekker dwingt de publieke omroep weer een andere weg in te slaan. De omroepen zijn de grote verliezers. Nog niet zo heel lang geleden werden zij door andere politieke leiders juist gedwongen zich van elkaar te onderscheiden en moesten ze leden werven. Nu doet dat er allebei niet meer toe.
AD: Miljonairsechtpaar besloot zelf vluchtelingen te redden
Al 3 miljoen euro gaven Christopher en Regina uit om bootvluchtelingen uit zee te scheppen. Tussen Libië en Malta hebben ze al 2200 drenkelingen gered. De oude commandant van het Maltese leger hebben ze ingehuurd als leider. Als hij de reddingsvesten aan boord gooit, wordt daar om gevochten. “Ze weten vaak niet dat we er genoeg hebben.”
Eindhovens Dagblad: Snijden in babylijkjes in naam der wetenschap
Bizar verhaal. In de jaren vijftig wilde het Verenigd Koninkrijk atoomproeven uitvoeren. In Australië. En zo geschiedde. De gevolgen voor de volksgezondheid moesten natuurlijk ook onderzocht worden. Hoe? Door decennialang in het geheim dijbenen uit kinder- en babylijkjes te snijden.
Joris Bellwinkel | Redactie Blendle