“Parkeerplaatsen voor vrouwen, dichtbij de ingang van parkeergarages: uitstekend. Opvanghuizen alleen voor mishandelde vrouwen: goed idee. Scholen voor meisjes in Afghanistan: hoera. Maar eigen wandelpaden voor lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland: idioot plan.”
Cisca Dresselhuys vindt “lesbische paden” een vreemd concept, zo kan ze nog wel meer bedenken, paden voor verlegen jonge mannen, of hondenhaters, zo schrijft ze.
“Het was zijn eigen grote ego dat deze minister de das om deed.”
VNL-Kamerlid Louis Bontes over “Frans Timmermans, minister van ijdelheid.” Bontes verwees naar de uitspraken bij Pauw. De Tweede Kamer debatteerde woensdag over de nasleep van de MH17-aanslag. Timmermans ging niet op de opmerkingen van Bontes in.
“Dat is onderdeel van het probleem. De Kamer moet haar macht gebruiken en haar controlerende taak ook zelf serieus nemen.”
VVD-Kamerlid Ton Elias zat de commissie voor die onderzoek deed naar ICT-projecten van de overheid. Het resultaat was schokkend: jaarlijks gooit het Rijk mogelijk tussen de 1 en 5 miljard euro weg. Tijdens d epresentatie van zijn rapport beklaagde Elias zich over de geringe medewerking die hij kreeg. De commissie had moeite om de juiste informatie van ministeries te krijgen. Soms lukte dat pas na meerdere verzoeken of na inschakeling van een politiek assistent van de minister.
“Timmermans heeft weliswaar de reputatie van Nederland verbeterd, maar laat nagenoeg geen concrete resultaten achter. Dat moet anders.”
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma geeft in NRC Handelsblad een tip aan gedoodverfd opvolger Bert Koenders (PvdA).
“Eerder schreef ik hier dat innovatie niet te stoppen is. Dat geloof ik nog steeds. Maar innovatie moet je ook niet afdwingen over de rug van jongens die wat van hun leven proberen te maken, en die – oh ironie – met een strafblad niet eens meer een échte taxichauffeur kunnen worden. Ik vind de huidige wetgeving ook ouderwets, maar Uber moet geen levend stratego spelen om nieuwe wetten af te dwingen.”
Jeroen Wollaars, @wol, gaat in Parool (Blendle) los op taxiservice Überpop.
“Een blamage.”
Anoniem publiek op het Centraal Station van Amsterdam tegenover de Telegraaf. Het NS-harmonieorkest stond woensdagmiddag in de startblokken voor een feestelijk optreden in de hal van het station. Dirigent Arno Schipdam was echter in geen velden of wegen te bekennen. Zijn trein kampte met vertraging.
“Maar neem nu de artikelen in De Telegraaf of op blogs als De Dagelijkse Standaard en GeenStijl. Nergens vind je zulke fanatieke aanhangers van de oorlog tegen IS als daar. En de belangrijkste reden die ervoor wordt gegeven – afgezien van een algemene weerzin tegen de islam – is dat minderheden dreigen te worden uitgemoord. Christenen, yezidi’s, Koerden en alle andere minderheden die afwijken van het godsdienstwaanzinnige monoculturalisme van IS, wacht een gruwelijk lot. (-) Maar, ahum? Dan bepleit je toch een multiculturele samenleving in het Midden Oosten? Dan ben je toch niets meer of minder dan een multiculturalist?”
Femke Halsema beschuldigt op De Correspondent Geenstijl van multiculturalisme.