Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.
In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken.
Voor het brood:
250 gram bloem (het recept gebruikt speltmeel en havermeel, ik deed het gewoon met tarwe)
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille extract
½ theelepel zout
130 gram dadels (zonder pit)
120 milliliter amandelmelk (of andere plantaardige melk)
3 grote rijpe bananen
Extra: pecannoten, rozijnen, cranberries, pure chocola, blauwe bessen, wat jij lekker vindt!
Voor de garnering: (optioneel)
Havervlokken en/of noten
Maar hoe maak je ze? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!